Zwembadopleiding


Zwembadopleiding

Sinds 2017 werkt Reddingsbrigade Egmond met de diplomalijn ‘Jonge Redders’!

Dit is een leuke en speelse manier om jeugdleden alle aspecten van waterveiligheid bij te brengen. De jeugdleden leren nog beter te zwemmen, werken aan de conditie en ontwikkelen vaardigheden die nodig zijn om zichzelf (survival) en anderen te redden. Bij deze diplomalijn wordt gewerkt met moderne reddingsmaterialen zoals het rescueboard, de rescuetube en de werpzak.

Vanaf het jaar dat uw zoon en/of dochter 10 jaar is biedt Reddingsbrigade Egmond EHBO aan bij de jeugdleden. Tijdens deze trainingen leert de cursist de basisaspecten van Eerste Hulp bij Ongevallen. Daarnaast trainen we uw zoon en/of dochter op onderwerpen zoals onderkoelingen en krampen. Het einde van het zwembadseizoen word het afgesloten met een examen.

Naast de zwemtrainingen organiseert Reddingsbrigade Egmond jaarlijks een uitgebreid activiteitenprogramma voor de jeugd. Werken in teams, plezier maken en elkaar helpen waar dat nodig is zijn belangrijke waarden binnen onze vereniging. Uiteindelijk wordt er door iedereen hard gewerkt om onze kerntaak, de veiligheid op het strand, en in de zee te waarborgen.

De zwembadopleidingen worden gegeven van september tot en met eind april in zwembad “de Beeck” in Bergen. Vanuit Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef kan gebruik worden gemaakt van busvervoer. 

Vanaf het jaar dat uw zoon en/of dochter 14 jaar wordt zal hij/zij ook starten aan de strandopleiding

redders-los-1.png

Dutch Lifeguards

Dutch Lifeguards is een organisatie die zich inzet voor waterveiligheid in Nederland. Dit doen ze door het ontwikkelen van les- en voorlichtingsprogramma’s en verzorgen van diverse opleidingen op maat. De organisatie zet zich in voor reddingsbrigades, zwembaden, zwemscholen en iedereen die geïnteresseerd is in waterveiligheid. Reddingsbrigade Egmond werkt nauw samen met Dutch Lifeguards en maakt sinds 2017 gebruikt van het opleidingsplan "Jonge Redders".

Reddingsbrigade Nederland - Lifesaving

Lifesaving is de recreatieve opleidingslijn van Reddingsbrigade Nederland tot lifesaver waarin de deelnemers op een sportieve manier leren om hun zelfredzaamheid te vergroten. Daarnaast leren zij de basisvaardigheden van zwemmend redden aan. Lifesavers kunnen zichzelf en anderen in een noodsituatie redden. Reddingsbrigade Egmond biedt de Lifesaver opleiding 2 en 3 aan waarbij het leidinggeven centraal staat. Deze opleidingslijn volgt de Jonge Redders lijn op en vormt de basis voor de Lifeguard Beach opleiding. 

Lid worden!

Om lid te kunnen worden dient uw zoon/dochter in bezit te zijn van zwemdiploma´s A en B, zwemdiploma C is een pré. U kunt altijd een gratis proefles afnemen via onderstaande button. Het lidmaatschap kost daarna €25,- per jaar. Om de kwaliteit te blijven waarborgen kunnen de groepen niet groter worden dan 20 deelnemers per diplomalijn. Mochten wij de maximale capaciteit hebben bereikt dan zult u op een wachtlijst worden geplaatst.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Annika de Boer, opleidingen@rbegmond.nl of 06 11 058 788.