Waarschuwingsvlaggen


Vlaggen

Met vlaggen in verschillende kleuren kan door Reddingsbrigade Egmond diverse waarschuwingen worden gegeven. In het overzicht hieronder vindt u de vlaggen welke worden gebruikt door Reddingsbrigade Egmond. Meer informatie over deze waarschuwingsvlaggen is beschikbaar via het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties: NIVZ


vlaggen2.png
Rood - Rechthoekige vlag

Niet zwemmen! Zeer gevaarlijk
Geeft ernstig gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water zeer gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden ten zeerste afgeraden.


vlaggen3.png
Geel - Rechthoekige vlag

Pas op met zwemmen! Gevaarlijk
Geeft gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water wordt afgeraden. Zwemmers en baders moeten extra voorzichtig en waakzaam te zijn.


vlaggen7.png
Wit met blauw vraagteken - Rechthoekige vlag

Kind gevonden
Geeft aan dat een er een kind is gevonden die haar/zijn ouders en/of verzorgers mist. De ouders/verzorgers worden verzocht zich direct bij de reddingspost te melden.


vlaggen9.png
Rood met ‘DANGER’ in geel - 2 beachflags, die langs de waterlijn worden geplaatst

Gebied met gevaarlijke omstandigheden
Geeft een afgebakende zone aan waar de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water hebben een verhoogd risico. Zwemmen tussen deze vlaggen wordt ten zeerste afgeraden.


vlaggen10.png
Zwart/wit geblokt - 2 rechthoekige vlaggen, die langs de waterlijn worden geplaatst

Watersportgebied
Geeft een afgebakende watersportzone aan. Een gebied of grens van een gebied waar watersport bedreven wordt. Zwemmen wordt in dit gebied ten zeerste afgeraden.


vlaggen11.png
Muivlag - Beachflag, die langs de waterlijn bij een mui wordt geplaatst, vaak in combinatie met de beachflags in het Rood met ‘DANGER’ in het geel.

Mui waarschuwing
Markeert de locatie van een mui. Kan gebruikt worden ter ondersteuning van afgezet gebeid met gevaarlijke omstandigeheden waar de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn vanwege een mui. Zwemmen wordt in dit gebied ten zeerste afgeraden.

Deze vlag is ontwikkeld door het NIVZ in samenwerking met diverse reddingsbrigades. Voor meer informatie over deze vlag of muien ga naar muien.nl